Tack vare att vår tränare Simon är stationerad i Holland kan vi erbjuda förstklassig cykelträning i ett av världens främsta cykelländer till ett riktigt bra pris. Våra läger passar allt från den seriöse Vätternmotionären (SUB9) till tävlingscyklister, exempelvis veteran- eller elitcyklister och hela lag.

Nederlandse kaseien

Varför Holland?

Cykelkulturen: Det går inte att ta miste på den starka cykelkulturen i Holland. Stanna vid vilket café som helst så finns det ofta någon som kan och vill snacka cykel. Man ser cyklister överallt och de flesta bilister är mycket vana med cyklister på vägarna. Många tycker att det är roligt att de möter så många cyklister på vägarna när de är på Mallorca på våren, så är det året runt i Holland.

Vägarna: Det holländska vägnätet är oändligt och lägg därtill oräkneliga små cykelvägar som slingrar sig genom landskapet. I norra Holland finns de tuffaste, längsta och roligaste gatstenspartierna i hela Benelux. De runda naturstenarna gör vägarna riktigt stötiga, oförutsägbara och riktigt häftiga att cykla på. Som grädde på moset finns många permanenta banor för cykling.

Vinden: Holländarna är förmodligen bäst i världen på kantvindskörning. Detta är ingen slump – Holland har den andra blåsigaste kusten i Europa (slagen endast av Irland), och eftersom i princip hela landskapet är öppet blir det blåsigt.

Grenspecifikt: Till säsongen vill man ha upp fart, vilket en grupp på holländsk plattmark har god möjlighet till. Här finns även korta backar som är lika de vi har i svenska tävlingar och passar sig att öva b.l.a. attacker i. Det stora cykelintresset gör att det varje vecka finns en träningstävling inom cykelavstånd oavsett nivå. Trots att det är träningstävlingar är startfälten stora som en riktig tävling i Sverige, med speaker, målvagn, avlysta vägar etc.

När ska jag boka in mig?

Vårläger (v. 8-14): Utmärkt för t.ex. tävlingscyklister som behöver få premiären avklarad och fart i benen innan svenska säsongen kickar igång.

Vätternläger (v. 20-22): Sommaren i Holland är riktigt behaglig. Det är varmt, regnet faller framför allt på vinterhalvåret och vindarna är inte lika påtagliga. Dock passar landskapet fortfarande perfekt för att finslipa klungkörning.

Toppningsläger (v. 14-34): Ett tufft läger med lokala race insprängt är ett bra recept för att lyckas toppa formen inför favorittävlingarna. Hör av er angående tidpunkt i förhållande till ert tävlingsprogram.

Cykelcrossläger (v. 40-52): Oavsett om du vill förlänga cykelcrossäsongen (som här inte avbryts av vinterkylan) eller kickstarta den är Holland helt rätt. Holland har producerat mängder av framgångsrika cykelcrossåkare, mycket tack vare att det finns permanenta avlysta cx-banor och varenda skog har en cx-led.

Pris och information

Prisexempel: 5700kr per person för en vecka med 4-8 deltagare

  • Transport till och från flygplatsen*
  • Boende i idylliska stugor
  • Hemmalagad mat av holländskt stuk och klassisk cykelmat
  • Ledarledda pass med bra träningsövningar på de bästa vägarna
  • Deltagande i lokala träningstävlingar
  • Föreläsning om hur man planerar sin säsong

Flyg ingår inte, men avgångarna från Sverige till Holland är många och ofta går det att få tag på billiga biljetter. Hör av er för tips och hjälp med att hitta bra biljetter.

Boka in din klubb/lag/gäng via simon.galle@toppfysik.nu eller bolla huruvida du kan sättas in i en mixad grupp av samma nivå och syfte.